Last night in Fitjar,

Jahapp, så kom även den här kvällen. Sista kvällen på Fitjar. Hallå, vart sprang tiden iväg? Vi kom ju igår eller? Nej, ordspråket "tiden går fort då man har roligt" stämmer nog faktist. Här har vi bara levt livet i nästan tre hela veckor. Jag har fått gjort och upplevt en massa nya saker som jag aldrig någonsin gjort eller sett förut. Det är sådana här saker jag gillar. Att få se sig om i världen, få nya erfarenheter! Eller får mer skinn på näsan som syrran säger. Det är just det jag har fått efter en resa som denna.

Ikväll har jag vart och gympat lite med tjejerna och försökat packa lite. Har dock en del kvar. Skönt iaf att man har sovmorgon imorgon. Inget speciellt program alls, ändast lunch kl. 13. Shöne! Runt 16-tiden bär det av till Bergen där vi ska tillbringa våran sista natt på hotell. Ska nämligen vara på flygplatsen kl. 05.30 på onsdagsmorgonen så därför sover vi i Bergen.

Snart snart snart kommer jag hem till mina fina gulliga vänner igen! Det är nog den största orsaken varför jag vill komma hem. Annars trivs jag hur bra som helst här. Speciellt naturen står mig varmt om hjärtat. Vetja jag kommer mig hit igen någon vacker dag. Who knows?

Det här är förmodligen mitt sista inlägg innan jag kommer hem. Kommer inte ha någon dator i Bergen imorgon förutom om det finns på hotellet då förståss.

Nu ska jag bjuda på de två mest spelade låtarna i mitt & sebbes rum, (förutom rihannas only girl då, hehe)

Njut!

Eddy Wata - I like the way

Pachanga - Calienta

Mer bilder från vandringen !


Vandring i bergen,

Vet ni vad?

Idag har jag bestigit ett berg. Ett rätt så högt berg faktist, vet inte exakt hur högt men det var iaf en himla fin upplvelse! Det hela började med att vi stack ut på vandring i bergen, det har fina grusvägar här som man kan gå längs. Vi gick hela vägen tills vi kom fram till en sjö där vägen tog slut. Där fanns ett rätt så högt berg som inte verkade så himla svårt att bestiga. Jag & Sebastian har nämligen gjort en deal om att förrän vi åker ifrån Norge ska vi ha bestigit något av dessa berg. Så vi beslöt oss att gör något åt saken, vi fick även en till anghängare Miia.
Då vi gått en stund kändes det himla tungt då det hela tiden gick uppåt, tänkte vända om flera gånger för att det kändes så tungt. Men efter lite pepp från de andra lyckades vi alla nå toppen!
What a VIEW säger jag bara!
Otroligt vackert!
Ångrar verkligen inte att jag hängde med ända upp till toppen endå.
Den där utsikten kommer jag leva länge på!

Vädergudarna har verkligen gett med sig nu. Har haft klar sol hela dagen vet dock inte hur mycker grader det har varit. Men rätt så varmt skulle jag tippa. Gick nämligen bara i topp då vi vandrade, sjukt varmt blev det!

Nu sitter jag och slumrar här vi datorn, har skola sista dagen imorgon. Ska presentera vårat hemland Finland inför en klass. Hoppeligen ska det gå bra!

Nej nu ska jag sticka i säng. Gonatt



Yes, I made it!


26 September

Dagens program har bestått av en trip till Bergen. Vilket har blivit som en tradition för oss. Har nämligen varit dit varje lördag under denna tid vi varit här. Har nog inte upplevt en sådan fin & underbar dag som denna! Vädret kunde inte bli bättre än detta, klar blå himmel och ca +15°C, suvärent helt enkelt!

Vi har besökt ett Akvarium där vi såg en massa söta pingvinier och fiskar av olika slag. Efter detta besök var vi vrålhungriga så vi störtade in på Burger King. Jodå, hamburgarna där var nog rätt så lika som på mäkken förutom att köttet var dubbelt så tjockt och mer majonnäs i burgaren. Så där fick ni lite info om Burger King ifall någon är påväg dit!?

Resten av dagen yrade vi bara runt i stan & njöt av det fina vädret! Lovely!

Som pictures,


Only girl

Æntligen hittade jag denna låt! Hørde den redan førra veckan då jag var i Stord Yrkesskola, gash vilken fiilis låt sæger jag bara!


Just me,

Oj så skönt det kan vara att bara få sitta för sig själv en lite stund och bara lyssna på den musik man själv gillar utan att någon annan byter eller något liknande.  Grabbarna är och jobbar och tjejerna är på gymet. Det där tycker ni kanske låter lite konstigt att inte jag är på gymet? Jo, jag håller med. Jag är ju den som älskar gym & att träna men nej, ikväll kände jag inte alls för det. Jag ville bara få lite quality time för mig själv.

Nu ska jag springa över gården för att hämta min tvätt. Har nämligen varit duktig ikväll och tvättar flera maskiner. Plus i minusboken där. Eller hur var det vi brukar säga i klassen?



With Love ♥






22 September

Tja!

Kom nyss hem från ett spinning-pass tillsammans med tjejerna. Stack direkt efter det och åt till skolan, alla var vrålhungriga eftersom vi bara ätit smörgåsar på dagen. Har som vanligt annars varit och jobbar på blomaffären. Börjar gilla stället bara mer och mer, pratade faktist rätt så mycket med en kvinna från personalen idag. Fick veta en massa information angående dialekter här och massa annat. Sådant tycker jag är intressant!

Som ni kanske inte har missat fyller syrran år idag. Snackade faktist med henne i telefon ikväll. Har inte hör din röst på nästa två veckor nu! Äh, det är galet. Värmde iaf att få höra din röst och skrattet föståss det där vanliga. Haha.

Nej, nu ska jag bjuda på lite bilder från i söndags då vi var ute på promenix här i Fitjar. Sådär btw, så var det annars my roomie Sebastian som gjorde förra inlägget om fisketuren i måndags, ifall någon undrar.


Syster 20 år!

STORT GRATTIS TILL VÄRLDENS GULLIGASTE BIGA SISTA som blir hela 20 ÅR IDAG!

Som jag redan skrivit och sagt flera gånger idag så ska du ha en underbar dag, hittills iaf verkar du ha haft en fantastisk dag! Hoppeligen fortsätter detta!

Pussar & Kramar from Lillon in Norway ♥


Bedrift in my ass !

Morjens !
Ida va he månda då här i Norge.
Dagen började med en lång men trevlig bilfärd till Sjötroll, där sänder dom lax till Japan & Ryssland..
Dom slaktar 130 000 kg fisk per dag och hade avanserad teknik som tog bild på fisken och skar bort bena automatiskt !
Sen åkte vi till en lanthandel där vi fick kaffe och batong och juice .
Sen bar det iväg hemmåt, vi åkte över nordsjön och tog MÅNGA onödiga bilder !
Nu ikväll har vi varit på krabbjakt men med dålig fiskelycka ;)

Imorgon skall jag upp i arbet på en blombutik och skall nu gå och sova :)

Hade Gött ! ! ! ! ! ! ! ! ;) ;) ;) ;) ;) ;)



Osthamburgare, som de smakade !

Det blev en tur till Bergen idag. Regnet spöade ner hela förmiddagen men som tur började de hålla upp till eftermiddagen. Där blev det mest shopping och sånt smått och gott, MAT helt enkelt. Fick änligen mina kära OSTHAMBURGARE från mäkken! Som det smakade gott, dessutom tog jag en Mc Flurry till efterrätt, de hade lite andra sorter än i Finland .Jag tog en med Non-Stop godisar, riktgt gott var det! Däremot kan jag säga att Mäkken var betydligt dyrare här än i Finland! Så tänkte bara tipsa er mäkken älskare, säger inga namn men ni vet vem ni är E & E ;) Njutnjutnjut, säger jag bara nästa gång ni käkar en Ostis, för i Norge är de betydligt dyrare!

För övrigt saknar jag mina tjejer otrolig mycket! Tänker på er ♥



Bilder från Bergen förra Lördagen,



Matmarknad längs hamnen.



Vi åt middag på toppen av ett berg. Vilken utsikt säger jag bara!



Peace Out !

Jo, Madcon kommer från Norge !

Gårdagen var rætt så hændelsefull då jag tænker efter egentligen. Det børjade med att jag stack till Mæster Grøn på praktik, en riktigt fræsch blombutik och trævlig personal. Dær fick jag læra mig en del nya saker om hur blommor fungerar och sånt. Børjade med att vattna en stor del av blommorna och senare fick jag gøra blomarrangemang. Kul att læra sig något nytt!
Efter detta hænde nåt som blev dagens højdpunkt. Jag steg næmligen på fel buss! Jag var 100 % på att den skulle gå till Fitjar men nej, det gjorde den verkligen inte. Hade just satt musik i øronen och lutat mig tillbaka i bussen efter en rætt så tung dag på jobbet. Då pløtsligt slog mig tanken, var fan ær jag nånstans? Pløtsligt kørde vi øver en enorm bro men en otrolig utsik. Amen great tænkte jag. Smart som man ær så hade man tagit fel buss som gick till nåt stælle dær jag aldrig någonsin varit førut.
Nær alla hade stigit av såg busschaufføren på mig men en blick "hallåå du borde stiga av". Då gick jag fram till honom och berættade att jag tagit fel buss och skulle till Fitjar och blablabla. Som tur ær norrmæn vældigt kæmpe goa personer, så han hjælpte mig att hitta hem med rætt buss. Tog bussen ca 15-tiden och var hemma ca 17.30. Tog alltså ca två och en halv timme hem haha, hade som tur ingen brodska egentligen så det gjorde ingenting. Fick bara se mer seværdheter i Norge, vilket jag tycker ær kul.

Idag har vi haft någon liknande affærside mæssa hela dagen. Det var vældigt kul, lærde kænna ett par nya jenter & guttar, vilket var vældigt kul! Ikvæll har vi flyttat hit till skolan eftersom våra bostæder kommer vara upptagna hela helgen då det ær humorfestival hær. Skit bara att inte internetet fungerar på våran dator, som tur har vi hittat killarnas dator som fungerar. Har dæremot inga bilder på denna men kan skriva en del istællet.

Imorgon ska jag till Stord till Buisness-skolan. Ska ta en buss som går redan 07.05 hærifrån, kæmp kul alltså! På kvællen kanske det blir Leirvik med nåt gæng.

Nu ska jag søka mig i duschen, har næmligen vart på en Step timme ikvæll på gymmet. Helt okej var det, går inte att jæmføra med Finland. Timmarna hær ær på en  helt annan nivå. Kul att man får røra på sig iaf!

Fick æntligen svar på min fråga jag har gått och funderat på længe, om Madcon ær från Norge eller inte? Svaret ær ja, dom kommer från Norge och ær vældigt kænda hær. Fick æven høra deras senaste låt som iaf ær inne hær. Så hær Finland har ni nåt att lyssna på!



Klemmer från Norge ♥

Hipp & Hurra før Jenny idag !

MY LOVELY CUTIEPIE JENNY FYLLER HELA 17 BAST IDAG!
Massor med pussar & klemmer åt dig jenten!



Love to you my dear♥ 


Fitjar & Leirvik

Då var fösta skoldagen avklarad. Fick vara med på en företags timme med skolans kockar och kläddesignare. Kommer dock inte ihåg vad timmen hette men det handlande om företagsamhet och äffärsidéer. Var lite nevös att jag inte skulle förstå vad läraren sa men det gick hur bra som helst.

Idag började jag även snacka med två tjejer från skolan som också går andra året där på kocklinjen. Ska kanske träffas imrogon och hitta på nåt. Skulle vara najs!

Kvällen program är matmatmat. Gick och köpte brownies-deg  till butiken så nu har vi just varit till skolan och bakat. Mums så goda de var! Massa annat gott har vi också att smaska på.

Imorgon kommer jag att besöka en Buisness-skola tillsammans med en lärare som ska visa mig runt där. Ska även besöka min praktik plats, ska nämligen vara på en blombutik som ligger lite utanför Leirvik. Dit kommer jag att börja fara med buss. Troligvis kommer jag även ha en till praktikplats här i Fitjar någonstans, var är inte sekärt ännu.

Her kommer lit bilder!

Fitjar, stället vi bor på.



Leirvik



Mer bilder kommer inom kort.

Kram Kram ♥


På tur i Bergen,

Tjolahopp!

Söndag idag då. Lite svårt att hålla reda på dagarna här då allt bara flyter på. Gårdagen spenderade vi hela långa dagen i Bergen. Vilken stad säger jag bara! Utsikten var helt otrolig och vilka hus det fanns där. De fanns hus i mängder och massor. Det såg nästan ut som om de var byggda ovanpå varandra. Massor av fina butiker fanns även i stan och en stor mat marknad hade de även. Fick smaka på typiska norska rätter. Åt även val kött för först gången i mitt liv, super gott var det!

Vädret var dock inte på vå sida igår, regnet öste ner nu som då. Inte så konstig egentligen för Bergen har nämligen ca 360 regnadagar/år. Dock höll det faktist upp emellan åt som tur. Senare på eftermiddagen åt vi även middag på toppen av berget. Vi åkte upp med ett liknande tåg, nästan som en berg och dalbana kändes det som.
What a view säger jag bara!

Idag har vi en ledig dag så vi får göra precis vad vi vill. Alla är rätt så färdiga så har vilat nu hela förmiddagen. Det blev hotell frukost idag så vi måste stiga upp lite tidigare, men vad gör man inte för hotellfrukost, hallå?!

Nu ska jag föröska väcka tjejerna och försöka få med dem ut på en promenad. Såg faktist att killarna stack ut så bode väl också gå.

Ha de!

From Riga with Love.





Ballin !

Hey!

Nu har vi spenderat närmare två dygn här i Norge och GASH vad jag älskar detta ställe redan! Naturen & människorna är så underbara här! Direkt man stiger ut genom dörren har man en massa otroliga berg framför sig.
Dessutom har vi bara ca 50 meter bort till skolan så det är perfekt läge. Själva stället som vi bor på trodde jag var lika stort som Kvevlax, men det är nog betydligt större än det. Kanske inte så mycket större men det är uppbyggt på ett helt annat sätt. Vädret har vi haft väldigt tur med hittills. Soligt båda dagarna, gårdagen i Riga var som en solig sommardag! Temperaturen var faktist runt 20 grader. Lovely! Riga var en riktigt härlig stad det med, bra shopping, fina byggnader och stora marknader. Helt klart värt att besöka.

Imorgon är det Bergen som gäller för hela slanten. Det är nämligen en marknad där hela helgen så vi ska dit och checka läget.


Nu äre dags att vara lite social här med mina finska tjejer. Väligt bra att få öva sin finska här på samma gång!Skriver mer sen då jag har tid, ska även försöka få upp några bilder då!

Huggies ♥


I'm going to Norway !

Nu är det inte många timmar kvar tills tiden verkligen ÄR inne! Gash, kan faktist säga att jag är lite nervös, men nervositeten är nog mer positiv om man kan säga så. EXITED är ordet!

Vi kommer att börja resan imorgon 06.30 vid Vasa flygplats. Därifrån kommer vi att flyga vidare till Riga, där vi kommer att vara hela dagen. Flyger först vidare till Bergen 20.00 på kvällen så kommer verkligen få utforska Riga stad. Kommer verkligen bli spännande, har aldrig varit där förut.
Hemresan kommer också se likadan ut. Detta kommer ni sekärt få höra om senare.

Kommer nämligen att försöka uppdatera varje dag med något inlägg och även bilder ibland. Om jag inte sagt det redan kommer vi nämligen ha tillgång till en egen laptop under de tre veckor vi kommer vara där.

Nej, nu ska jag titta lite på Idol och sedan packa ner det sista.

Sköt om er här hemma nu, och NI vet vilka NI är, I'm gonna miss you guys!



Pussar ♥

Pics from Saturday,

Lördagen blev inget annat än LYCKAD! Härliga människor, skratt, bastu, hoppa studsmatta & sist men inte minst skaka rumpa!

Här kommer ett par sköna bilder!




Mer bilder kommer senare, datorn vill inte riktigt samarbeta för tillfället.

Tusen tack för bilder Sockan ♥

JessiMammonSötis 16 years today !

Idag blir kära mammon hela 16 år gammal! Massor med grattiskramar åt dej gulle! Hoppas du haft en finfin dag ♥





Oj oj känner mig smått stressad måste jag säga. Har fullt schema innan Norge nu, en massa träffar med kompisar hit & dit, läxor, prov, packning.. Äääh tiden går för fort!

Nej, ska försöka att bara gör en sak i taget. Borde bli bäst så.
Kom just hem från Jessis födis kaffe och nu borde jag verkligen rusa i duschen.


Gonatt my friends!

Ny skön låt av Idol - Tove,

 
Tove Styrke - Million Pieces

Lill-Tållon 17 år !

Jahapp, så då var man hela 17 bast! Åren bara går säger jag. Kan erkänna att jag inte skulle vilja bli så mycket äldre än vad jag är nu, eller ett år skulle jag gärna kunna fylla. Men desto äldre skulle jag inte behöva vara. Älskar denna ålder, att vara ung & fri!

NjutNjutNjut så länge det varar!



Tusen tack syrran för det fin fina kortet!

Grattis Papi on your BIG DAY!




RSS 2.0