SWEET UF

Tänkte jag skulle berätta om ett projekt jag och tre andra tjejer har hållit på med under hösten. Eller rättare sagt är det vårat slutarbete vi gör för att få en godkänd examen inom merkonom. Det hela började med att man skulle välja om man ville skriva ett traditionellt slutarbete på ca 15 sidor och senare presentera det muntligt inför klassen och dessutom få ett X-antal frågor av åskådarna som skall besvaras så utförligt som möjligt. Detta alternativ hade jag själv nästan bestämt mig för ända tills jag fick veta att det är oerhört sällsynt att få fulla poäng och en trea (högsta vitsordet man kan få) i detta ämne. Därav skippade jag detta alternativ.. 

Hur kom vi på våran affärsidé då?
Jo, det hela gick nämligen till så här. Vi satt och bollade ideér hit och dit om vad man kunde göra, då slog det mig. Hey, vi älskar ju alla godksaker i våran grupp och mat överlag, varför inte baka CUPCAKES? Det har minst sagt blivit en IT grej på senare tiden, speciellt bland kvinnor. Och ja-a när det gäller männen kan de inte annat än de bakesler kvinnorna bakat ihop. Dessutom finns det oändligt många smaker, dekorationer och frostingar man kan mixa med, vilket gör det ännu roligare. För att inte glömma priserna, de blir inte så höga med tanke på ingredienserna o.s.v. Det här blev då alltså våran affärsidé och vårat företags namn är pampampada, SWEET UF. Rätt passande, eller hur?

Under hösten har vi nu alltså jobbat med det här projektet. Två av tjejerna i gruppen ha deltagit i en cupcake-kurs för att få lite inspiration. Det är även därifrån vi fått våra recept i stora drag. Förutom detta har vi öppnat ett eget bankkonto för företaget, tryckt upp egna SWEET UF tröjor med våran egen gjorda logo, gjort stora plancher och plakat med våran logo på och skaffat en egen e-mail adress endast för företaget. Dessutom har vi fått lite hjälp av utomståde personer. T.ex. har en media assistent hjälpt oss med att göra ett reklam blad vi kan dela ut till båda privatpersoner och företag. Och för att inte glömma snälla Cessi som agerat fotograf av cupcakesen.

Nu då?
Yepp, denna vecka väntar mässorna vi kommer delta i, vilket innebär Know How Mässan både på onsdag & torsdag, och dessutom kommer ni hitta oss på julmässan i botnihallen på lördag.

Det här kommer verkligen bli en utmaning när vi inte har någon aning om hur många cupcakes som kommer gå åt, hur många cupcakes skall vi baka liksom? Man vill ju inte heller gå på minus på grund av att man bakat för mycket, man borde hitta en passlig balans där emellan. Nå väl, en utmaning och erfarenhet för livet är vad vi kommer få, hursomhelst!

Här har ni bilder på de Cupcakes vi kommer sälja. Dessa blir era för endast
1,50/st!


Hallon Cupcake

Choklad Cupcake

Äppel Cupcake

Vitchoklad Cupcake

TUSEN TACK
än en gång för bilderna Cessan! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0